YINYOGA

- Avkoppling
- Mental Styrka
- Fokus
- Meditation
- Rörlighet
- Stretch

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer.

Nytta / Fördelar

Med sin fokusering på leder, ligament och bindvävnad är yinyogan en ideal yogaform för alla som sportar, styrketränar eller utför annan dynamisk yoga (yangyoga). Den är också bra helt enkelt för att motverka ålderns härjningar med en kropp som blir allt stelare och orörligare.

Om klasserna

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 45 sek - 3 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet.

Om sal & material

Vi kör passen i lilla salen och yogamattor finns att låna.

Bokning

Passet kan bokas via webben. Om det finns lediga platser så går det även bra med drop-in. Biljetten hämtas i bokningsstationen i receptionen. Bokade platser hämtas ut 10 minuter före utsatt starttid.

Tänkvärt

Yinyoga passar alla. Med hjälp av props, olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Du behöver inte ta med egen yogamatta, det finns att låna. Passet är 60 min.

Rörlighet
Styrka
Kondition
Koordination
Hopp

Innehåll / Moment

I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.