Träna Squash hos StiL

SQUASH

...är en snabb, svettig och rolig sport som tränar både kondition, koordination och rörlighet.

Squashsektionen är inte aktiv.

Är du intresserad av att vara ledare för squashsektionen på StiL? Kontakta oss så kan vi berätta mer om vad det handlar om. Mejl: info@stilsportcenter.se

Vi har två squashbanor på StiL.
Vill du spela kan du läsa mer och boka banor via länk nedan.

Måndagsträningar

Nu har vi utökat med ett till träningstillfälle för den som vill ta sitt squash-game till nya höjder! In & boka och förbättra svingen med oss!

Squashstegen

En stege är ett internt seriespel där man får möta spelare på sin egen nivå. Så om du vill hitta nytt motstånd och testa din skicklighet på plan eller bara tycker att lira squash är kul så rekommenderar vi dig att anmäla dig!

Squashstegen - Format

- Stegen kommer vara uppbyggd av divisioner med tre personer i varje division där alla kommer möta alla en gång.

- Man har ett möte per vecka och ansvarar tillsammans med sin motståndare att matchen spelas.

- Man rapporterar sedan resultatet via hemsidan "Ligaspel.se"

- Efter varje omgång kommer det vara en vecka utan matcher där man har chans att spela matcher som inte blev av under omgången. Den som ställer in eller inte kan spela matchen den givna veckan ansvarar för att matchen blir av under extra veckan.

Image link

- Efter varje omgång kommer det vara en vecka utan matcher där man har chans att spela matcher som inte blev av under omgången. Den som ställer in eller inte kan spela matchen den givna veckan ansvarar för att matchen blir av under extra veckan.

Regler

Matcherna spelas bäst av fem gem till elva enligt Point-A-Rally räkning. Alltså får man poäng oberoende av vem som servar. Spelarna själva sköter domarrollen. Blir man oense om en boll så spela lett (omboll). I slutändan är det inga prispengar inblandat så vi är alla på plan för att ha kul. Har man dålig koll på reglerna så kom överens med motståndaren innan matchen vad som gäller. Så länge det är lika för båda så spelar det inte så stor roll. Ett tips för de som inte förstått sig på reglerna eller har frågor så håller vi nybörjarträningar, som hålls på stil varje måndagskväll, där vi går igenom regler och squash grunder. Vi kommer även att hålla i studieträffar framöver där vi kommer gå lite djupare in på regler och annat squash relaterat. Info om dessa läggs ut både på StiL och på Facebook.

Ifall det skulle vara några konstigheter så finns det tydligare regeler på hemsidan Ligaspel.se 🙂

Image link
Kostnad

- För StiL medlem med aktivt StiLkort ingår såklart Squashspel.
- För icke medlem är priset 149 kr/timme*.
- Hyra av rack/boll*: 50kr

*Endast under receptionens öppettider.