Boka din resa idag!

Alpina

Välkommen till skidåkning i Sverige, Norge och Finland. Välkommen till StiL Alpina.

StiL Alpina

Luleå tekniska universitet är till för dig som vill åka skidor under dina studier.

Varje läsår arrangerar vi minst tio tillfällen för skid- och snowboardåkning. Med utgångspunkt från universitetet reser vi med buss till skidorter från Åre och norrut. Helst norrut. Vi gillar Norrbotten och bästa skidåkningen finns norr om polcirkeln!

Tävling, föreläsning eller gemenskap. Under årets gång står vi bakom en rad olika aktiviteter, vi arrangerar våra helt egna event Railjam, Pondskim och Skidyran bland annat, därtill hålls lavinföreläsning med Naturvårdsverket. Håll utkik på våra sociala medier för mer info!

Alpin sport och träning är för alla. Vi är en del av föreningen StiL Sportcenter som riktar sig både till studenter och allmänheten. Kom och träna hos oss. Kom och träna med oss! Med träningskort hos StiL Sportcenter får du rabatterat pris på våra resor, och tillgång till en rad andra aktiviteter att utöva med dina nya eller gamla vänner. Spela squash i anläggningens egna hallar. Spela innebandy, futsal, basket, lacrosse etc. med respektive sektion! Föreningen har ca tjugo olika sektioner som i huvudsak är drivna av andra studenter för att du ska ha möjlighet att träna och umgås ihop med dina vänner.

Lär känna sektionen närmare genom att delta på våra event, läs vår årliga utgåva av Alpinakatalogen, eller följ oss på någon av våra sociala medier. Vi finns på Facebook och Instagram.

Frågor? Maila eller ring oss! 

Varje vårtermin rekryterar vi ett antal ledare till sektionen. Ett roligt sätt att lära känna universitetets skidåkare, att få vara en del av MittLivsStiL och en chans att få att driva en riktig verksamhet från grunden! Och att åka mycket skidor, såklart!

I månadsskiftet mars-april 2022 kommer vi att dra igång vårens rekryteringsprocess. Den kommer bestå utav följande 5 steg;

 • Först fyller du i en ansökan där du får svara på lite frågor och berätta mer om dig själv, detta för att vi ska få en bild av vem det är som söker. Detta ansökningsformulär kommer du kunna hitta på våra socialamedier och på vår hemsida när det är dags. 
 • Vi kommer sedan att gå igenom alla ansökningar. Tror vi att du kommer passa i StiL Alpina kommer vi kalla dig på en intervju.
 • Intervjuer hålls 
 • När alla intervjuer är genomförda väljs de personer som vi tror kan lyfta StiL Alpina ut och blir därmed en del av nästa års StiL Alpina. 
 • Är du en av de lyckliga kommer någon ur StiL Alpina att kontakta dig via telefon och berätta de roliga nyheterna! 

Är du intresserad? Anmäl ditt intresse i ett mail till alpina@mittlivsstil.se så återkommer vi till dig när anmälan öppnar.

Event

Onsdag den 23:e november är det äntligen dags för årets upplaga av Skidyran!
Skidyran är vårt största årligt förekommande event där du kan prata med företag, fynda skidprylar från en begagnatmarknad, få dina skidor/bräda vallade, vara med i någon av våra tävlingar med chans att vinna fina priser eller bara hänga med polare för att kick starta säsongen! Vi kommer även släppa biljetter till några av våra mest populära resor så det gäller att ställa sig i kön tidigt för att inte missa chansen!

Kika in Facebook eventet för mer info!

Den 25 November är det dags för det stora resesläppet. Bokningen för resorna kommer släppas löpande med 30 minuters mellanrum, så se till att ställa klockan för resorna du ska med på. Schema för släppen:
18:00 Hemavan
18:30 Kittel
19:00 Tre Toppar
19:30 Dundret
20:00 Åre

På skidyran finns det möjlighet att få tag i early bird-biljetter för att säkra en plats till den resa man vill åka på. Det gäller att vara i tid och ställa sig i kö för att inte missa sin chans. Vi kommer ställa ut bord och stolar så ni även kan plugga under dagen. Det kommer att ske längs korridoren utanför C305.
De resor vi släpper är:
Kittelfjäll
Tre Toppar
Åre

Ta en kik på våra vloggar!

Undrar ni vad vi har för oss egentligen? Vad gör vi på våra event och hur ser våra resor ut?
Image

Bokningsregler

 • För att boka en resa ska du ha en inloggning på StiLs hemsida vid bokningen. Registreringen på StiLs hemsida är helt gratis. Är du medlem på StiL har du redan en inloggning.
 • På StiL Alpinas resor gäller 18 års åldersgräns eller målsmans underskrift.
 • När du klickat på ”boka resa” hålls din plats i 30 minuter fram tills att du betalat resan. Skulle du inte betala inom dessa 30 minuter kommer du att tappa din plats.
 • Vid bokning kan upp till tre platser bokas av samma person. Korrekt namn skall uppges till resenärerna. Namnen går inte att ändra efteråt till en annan resenär. Om namnen på de resande inte är korrekta vid avresa förbehåller sig StiL Alpina rätten att ta bort bokningen utan att anmälningsavgiften återbetalas. Den som bokar är ekonomiskt skyldig att betala för de personer hen bokat till.
 • En anmälningsavgift på 500 SEK tas ut per person och resa vid bokningstillfället (undantag för Ruka).
 • Betalning av anmälningsavgiften sker i samband med online-bokningen på StiLs hemsida. Slutbetalningen av resan sker på webben eller i StiLs reception. Betallänken kommer till den mail du uppgav vid bokningen.
 • Vid bokning av resan till Ruka betalas hela beloppet vid bokning.
 • Senast en månad innan resans avgångsdatum skall hela resebeloppet vara betalt. Vid sen betalning faktureras en förseningsavgift på 300 SEK.
 • Vid utebliven betalning:
  – Faktureras resan
  – Din plats försvinner
  – Om platsen blir ersatt återfås resekostnaden (inte anmälningsavgiften).
 • Avbokas resan innan sista betalningsdatum återfås endast resekostnaden (inte anmälningsavgiften).
 • Avbokas resan efter sista betalningsdatum återfås endast resekostnaden (ej anmälningsavgiften) OM en reserv från StiL Alpinas reservlista kan tillsättas. Kan inte en reserv tillsättas återfår resenären inga pengar.
 • Vid sjukdom återfås inga pengar detta pga vi är en ideell förening och går därför inte med vinst utan tar bara ut vad varje resa genererar. För att få tillbaka resekostnaden kontakta ditt försäkringsbolag. Paketreselagen (2018:1217) 1.kap §1, st.2.
 • Resor får ej överlåtas eller säljas mellan resenärer, alla avbokningar måste gå igenom StiL Alpina.
 • För att avboka din plats skickar du ett mail till alpina@stilsportcenter.se. Mailet ska innehålla resans namn samt ditt egna namn.

Är någon av våra resor fullbokad har du fortfarande chansen att få en plats genom att skriva upp dig på vår reservlista.

För att skriva upp dig på vår reservlista ska du skicka ett mail oss och fylla i mailet enligt mallen nedan. Fylls inte mailet i enligt mallen hamnar du längst ner på reservlistan. Du kan skriva upp två personer utöver dig själv på reservlistan.

Skriv enligt mallen. Det som står inom parentes i ämnesraden och i mailadressen ska du själv fylla i. I själva meddelandet ska sedan framgå vilken resas reservlista du vill stå på, ditt namn, mobilnummer och mailadress. Samma uppgifter ska fyllas i för alla du skriver upp på listan (högst två personer utöver dig). Viktigt att ämnet på mailet är reservlista resans namn.

Vill du skriva upp dig på flera resors reservlista måste du skicka ett mail för varje resa.

Vid erbjudande av reservplats: Genom att tacka JA till den reservplats du blivit erbjuden blir du betalningsskyldig för den plats du ersatt. Du ha då 1 vecka på dig att betala fram tills det är en vecka kvar innan avgång då ska du ha betalat senast dagen innan resan avgår.

Mall för reservlista:
Skicka till: alpina@stilsportcenter.se

Ämnet för mailet: Reservlista (resans namn)

Hej!
Jag vill skriva upp mig på reservlistan för (resans namn).
Fullständigt namn:
Mobil:
Mailadress:

______________________________________

Vill du skriva upp dig med en kompis gäller samma mall i samma mail för den personen.

 

 • Försäkring ingår inte i resan utan måste ombesörjas av resenär på egen hand.
 • Vid oförutsedda händelser, exempelvis snöbrist eller för lågt deltagarantal, förbehåller sig StiL Alpina rätten att byta till likvärdigt resmål eller ställa in resan.
 • Vid inställd resa återbetalar StiL Alpina resans belopp till resenären, dock ej anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är 500 SEK för samtliga resor.
 • Detaljerad information angående resorna skickas ut via e-post senast två veckor innan resan. Du ansvarar själv att du får ta del av dessa. Har du bokat till fler än dig själv ansvarar du för att även dessa personer får ta del av informationen.
 • All utrustning som tas med på resorna skall ligga i en väska eller emballeras. StiL Alpina har rätt att avvisa utrustning som inte uppfyller dessa krav eller packa om utrustningen i fodral/plastsäckar gentemot en straffavgift. 
 • Eventuella skador på stugor/lägenheter och/eller dålig städning förbehåller StiL Alpina sig rätten att debitera resenärerna. För resan utsedd stugansvarig är ekonomiskt ansvarig att samla in pengar från de boende i stugan/lägenheten.
 • StiL Alpina garanterar inte att alla liftar och nedfarter på det aktuella resmålet är öppna.
Kontakta oss

Alpinakatalogen

EnglishSwedish