Boka din resa idag!

Alpina

Välkommen till skidåkning i Sverige, Norge och Finland. Välkommen till StiL Alpina.

StiL Alpina

Luleå tekniska universitet är till för dig som vill åka skidor under dina studier.

Varje läsår arrangerar vi minst tio tillfällen för skid- och snowboardåkning. Med utgångspunkt från universitetet reser vi med buss till skidorter från Åre och norrut. Helst norrut. Vi gillar Norrbotten och bästa skidåkningen finns norr om polcirkeln!

Tävling, föreläsning eller gemenskap. Under årets gång står vi bakom en rad olika aktiviteter, vi arrangerar våra helt egna event Railjam, Pondskim och Skidyran bland annat, därtill hålls lavinföreläsning med Naturvårdsverket. Håll utkik på våra sociala medier för mer info!

Alpin sport och träning är för alla. Vi är en del av föreningen StiL Sportcenter som riktar sig både till studenter och allmänheten. Kom och träna hos oss. Kom och träna med oss! Med träningskort hos StiL Sportcenter får du rabatterat pris på våra resor, och tillgång till en rad andra aktiviteter att utöva med dina nya eller gamla vänner. Spela squash i anläggningens egna hallar. Spela innebandy, futsal, basket, lacrosse etc. med respektive sektion! Föreningen har ca tjugo olika sektioner som i huvudsak är drivna av andra studenter för att du ska ha möjlighet att träna och umgås ihop med dina vänner.

Lär känna sektionen närmare genom att delta på våra event, läs vår årliga utgåva av Alpinakatalogen, eller följ oss på någon av våra sociala medier. Vi finns på Facebook och Instagram.

Frågor? Maila eller ring oss! 

Varje vårtermin rekryterar vi ett antal ledare till sektionen. Ett roligt sätt att lära känna universitetets skidåkare, att få vara en del av StiL Sportcenter och en chans att få att driva en riktig verksamhet från grunden! Och att åka mycket skidor, såklart!

I mars 2024 kommer vi att dra igång vårens rekryteringsprocess. Den kommer bestå utav följande 5 steg;

 • Först fyller du i en ansökan där du får svara på lite frågor och berätta mer om dig själv, detta för att vi ska få en bild av vem det är som söker. Information om ansökan hittar du här, Ansökningsbeskrivning.
 • Vi kommer sedan att gå igenom alla ansökningar. Tror vi att du kommer passa i StiL Alpina kommer vi kalla dig på en intervju.
 • Intervjuer hålls
 • När alla intervjuer är genomförda väljs de personer som vi tror kan lyfta StiL Alpina ut och blir därmed en del av nästa års StiL Alpina.
 • Är du en av de lyckliga kommer någon ur StiL Alpina att kontakta dig via telefon och berätta de roliga nyheterna!

Är du intresserad? Anmäl ditt intresse i ett mail till alpina@stilsportcenter.se så återkommer vi till dig när anmälan öppnar.

Event

Skidyran är vårt största årligt förekommande event där du kan prata med företag, fynda skidprylar från en begagnatmarknad, få dina skidor/bräda vallade, vara med i någon av våra tävlingar med chans att vinna fina priser eller bara hänga med polare för att kick starta säsongen! Vi kommer även släppa biljetter till några av våra mest populära resor så det gäller att ställa sig i kön tidigt för att inte missa chansen! För mer information, kika in facebook evenemanget.

Varje år släpper vi bokningarna för årets resor på det stora resesläppet. Resorna släpps löpande under kvällen. 

Schema för resesläpp:

Hemavan: 19:00

Kittelfjäll: 19:30

Borgafjäll: 20:00

Tre Toppar: 20:30

Åre: 21:00

Häng med på onsdagsbuss till måttsund! Ta en paus från plugget och åk skidor med oss efter skolan.

Onsdagar 17.30 den 14e, 21a och 28e februari går bussarna till måttsund från campus.
Bussen är gratis och liftkort kostar 100 kr. Perfekt för dig som har lite extra skidsug eller bara vill ha en skön kväll i backen!

Kika in facebook evenemangen för varje tillfälle för information om anmälan.

För att avsluta vinterfestivalen håller vi från StiL Alpina i ett Railjam på railarenan! Alla är välkomna att delta, oavsett nivå. Att anmäla sig är gratis och vinnarna får fina priser, men fokus är på att ha kul! Om du inte vill tävla, så kom förbi och titta! Det blir en riktig folkfest där det bjuds på hamburgare, bra musik och häftiga tricks. Priser lottas även ut till publiken.
Tävlingen genomförs i ett Jam-format, där åkarna gör så många åk de vill och hinner under tävlingstiden för att imponera på både publik och domare. Preliminärt så kommer det att vara en herrklass i både skidor och snowboard, samt en samlad damklass och en samlad juniorklass (under 18 år).

Ta en kik på våra vloggar!

Undrar ni vad vi har för oss egentligen? Vad gör vi på våra event och hur ser våra resor ut?
Image

Bokningsregler

 • Medlemskap hos StiL krävs för att åka på Alpinas resor. Detta är en engångssumma på 195kr som gäller för hela verksamhetsåret. Medlemskapet gör det möjligt för dig att genomföra slutbetalning av resor samt är detta ett krav för deltagande i föreningen. För mer information om vad som ingår i medlemskapet vänligen läs https://www.stilsportcenter.se/medlemskap/priser/
 •  För att boka en resa krävs ett medlemskap hos StiL samt inloggning till hemsidan.

 • Det är möjligt att betala anmälningsavgiften utan medlemskap men medlemskap krävs för slutbetalning.

 • På StiL Alpinas resor gäller 18 års åldersgräns eller målsmans underskrift.
 • När du klickat på ”boka resa” hålls din plats i 30 minuter fram tills att du betalat resan. Skulle du inte betala inom dessa 30 minuter kommer du att tappa din plats.
 • Vid bokning kan endast en plats per person bokas. Korrekt namn skall uppges till resenären. Namnen går inte att ändra efteråt till en annan resenär. Om namnen på de resande inte är korrekta vid avresa förbehåller sig StiL Alpina rätten att ta bort bokningen utan att anmälningsavgiften återbetalas. Den som bokar är ekonomiskt skyldig att betala för de personer hen bokat till.
 • En anmälningsavgift på 500 SEK tas ut per person och resa vid bokningstillfället och är en delsumma av det totala priset för resan.
 • Betalning av anmälningsavgiften sker i samband med online-bokningen på StiLs hemsida.
 • Slutbetalningen av resan sker på webben eller i StiLs reception. Betalningslänken kommer till den mail som är kopplad till till StiL konto senast 6 veckor innan avresa.
 • Vid bokning av resan till Kiruna eller Hemavan betalas hela beloppet vid bokning.
 • Senast en fyra veckor innan resans avgångsdatum skall hela resebeloppet vara betalt. Vid sen betalning faktureras en förseningsavgift på 300 SEK.
 • Vid utebliven betalning:
  – Faktureras resan
  – Din plats försvinner
  – Om platsen blir ersatt återfås resekostnaden (inte anmälningsavgiften)
 •  Sex veckor innan avresa skickas länk ut för slutbetalning. Avbokas resan tidigare än sex veckor innan avresa återbetalas hela beloppet inklusive anmälningsavgift.

 • Under tiden som slutbetlaningslänk är utskickad återfås slutbetalning om denna hunnit tillkomma StiL, dock ej anmälningsavgift.

 • Avbokas resan efter sista slutbetalningsdatum, dvs fyra veckor innan avresa, återfås endast resekostnaden (ej anmälningsavgiften) OM en reserv från StiL Alpinas reservlista kan tillsättas. Kan inte en reserv tillsättas återfår resenären inga pengar.

 • Medlemskap återbetalas ej.

 • Vid sjukdom återfås inga pengar detta pga vi är en ideell förening och går därför inte med vinst utan tar bara ut vad varje resa genererar. För att få tillbaka resekostnaden kontakta ditt försäkringsbolag. Paketreselagen (2018:1217) 1.kap §1, st.2.
 • Resor får ej överlåtas eller säljas mellan resenärer, alla avbokningar måste gå igenom StiL Alpina.
 • För att avboka din plats skickar du ett mail till alpina@stilsportcenter.se. Mailet ska innehålla resans namn samt ditt egna namn.
 • Är någon av våra resor fullbokad har du fortfarande chansen att få en plats genom att skriva upp dig på vår reservlista.
 • För att skriva upp dig på vår reservlista fyller du i formuläret som finns i beskrivningen för resan på bokningssidan
 • Vid erbjudande av reservplats: Genom att tacka JA till den reservplats du blivit erbjuden blir du betalningsskyldig för den plats du ersatt. Du har då 1 vecka på dig att betala. Tackar du JA till en plats och det är mindre än en vecka till avgång måste du betala senast dagen innan avresa
 •  Fullständig försäkring ingår inte i resan utan måste ombesörjas av resenär på egen hand.
 • Vid oförutsedda händelser, exempelvis snöbrist eller för lågt deltagarantal, förbehåller sig StiL Alpina rätten att byta till likvärdigt resmål eller ställa in resan.
 • Vid inställd resa återbetalar StiL Alpina resans belopp till resenären, dock ej anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är 500 SEK för samtliga resor.
 • Detaljerad information angående resorna skickas ut via e-post senast två veckor innan resan. Du ansvarar själv att du får ta del av dessa. Har du bokat till fler än dig själv ansvarar du för att även dessa personer får ta del av informationen.
 • All utrustning som tas med på resorna skall ligga i en väska eller emballeras. StiL Alpina har rätt att avvisa utrustning som inte uppfyller dessa krav eller packa om utrustningen i fodral/plastsäckar gentemot en straffavgift. 
 • Eventuella skador på stugor/lägenheter och/eller dålig städning förbehåller StiL Alpina sig rätten att debitera resenärerna. För resan utsedd stugansvarig är ekonomiskt ansvarig att samla in pengar från de boende i stugan/lägenheten.
 • StiL Alpina garanterar inte att alla liftar och nedfarter på det aktuella resmålet är öppna.
Kontakta oss

Alpinakatalogen