Testa längdskidor/löpning hos StiL

Längdskidor/Löpning

Längdskidor och löpning är sporter för oss som tycker om att kombinera en mycket naturnära sysselsättning med att träna kroppen på ett optimalt sätt.

Längdskidor

Skidsektionen är till för alla er som har eller vill upptäcka hur roligt det är att åka skidor. Både nybörjare, proffs, tjejer och killar är mycket välkomna på våra träning. Vi lägger större vikt på att det ska vara kul och givande, än att du ska bli en ny Gunde.

Längdskidåkning är sporten för oss alla som tycker om att kombinera en mycket naturnära sysselsättning med att träna kroppen på ett optimalt sätt. Vår "Sporthall" är öppen dygnet runt, 365 dagar om året så undvik liftkön i vinter och kom och träna med oss!

Vi tränar tillsammans varje torsdag och alla kan vara med!

Träningar

Vi har träningar en gång i veckan, torsdagar kl 18.30 på Ormberget. Nybörjargruppen samlas vid värmestugan och motionsgruppen vid vallaboden. Vår verksamhet riktar sig till alla nivåer av skidåkning då vi delar upp alla träningar efter olika erfarenhetsnivåer. Vid kallare än -16 grader ställs träningen in.

Håll utkik på vår facebooksida för information inför varje träning.

Höst och vår

Då tränar vi skidgång, rullskidor, spänst, löpning, styrka. Samlingen är normalt utanför StiL. Under sommaren har vi inga träningar.

Uthyrning

Uthyrningsbutiken är öppen på torsdagar mellan klockan 16-18.
Vi hyr ut både skate och klassiska skidpaket.

Val av stavar:
Val av stavar:

Uthyrningsbutiken

Paketen hyrs ut enligt följande:
 • 1 dygn
  Skatepaket 120kr
  Klassiskt paket 100kr
 • Helghyra (Tors-Mån)
  Skatepaket 240kr
  Klassiskt paket 220kr
 • Veckohyra (Tors-Ons)
  Skatepaket 320kr
  Klassiskt paket 300kr

Sektionsledare

Det är vi som är teknikansvariga, Josefin 1995 och Vendela 1996.
Vår största uppgift är att vara StiL längdskidors virtuella ansiktet utåt. Vi tycker att du ska träna med oss för att vi i sektionen har en så stor bredd. Vi har alla olika bakgrunder inom längdåkning och vi gör det endast för att det är kul.

När Vendela har åkt ett vasalopp vill hon helst av allt i världen ha två kokta korvar med (vitt)bröd och både ketchup och senap. Josefin därmot är inte så kräsen hon kan tänka sig de flesta onyttigheter inom en kort radie från målgången. Om du har några frågor eller funderingar så är det troligtvis någon av oss som du kommer chatta med.

Martin Johansson (ordförande) 1998
Joakim Ståhl 1997
Emma Åsberg 1995
Mattis Eriksson 1995

Det är vi som är ekonomiansvariga.
Vår uthyrning är en stor del av våran verksamhet, vi ser till att den är komplett och att saker är hela, och finns i alla storlekar.
Vi köper in kläder till tränare och håller kontakt med andra organisationer och kontakter.

Man bör träna med StiL längdskidor för att, well, let's face it, har man ett gymkort så är det gratis. Det är en bra gemenskap och man går knyta träningskontakter. Alla är välkomna oavsett nivå, vi gör vårt bästa för att hjälpa alla.

Efter ett Vasalopp Cravar Emma varm saft och choklad, Jocke behöver äppelpaj, Mattis vill ha mandariner och Martin kräver hamburgare för att kunna stå upp.

Kontakt oss

Mejla längdsektionen angående träningar eller andra funderingar?

LÖPNING

Löpning för alla

StiL Löpning är en sektion under StiL som tränar löpning tillsammans två gånger i veckan. Vi håller i varierade löpträningar, oftast utomhus i närheten av universitetetsområdet. Träningarna är till för alla, oavsett ambitionsnivå.

Onsdagspassen 17.30

Fokuserar på någon form av intervallträning där man som individ kan utmana sig själv då sin nivå.

Torsdagspassen 17.30

Fokuserar på lugna trevliga löpturer där gemenskap står i förkant. Tempo och distans läggs på en nivå som passar alla deltagare.

För att delta på passen behöver man minst ha sektionskort och medlem på StiL. Passen bokar man via hemsidan eller appen.

Inför varje träning kommer vi ut med information på vår Facebook-sida.

Dela informationen