Testa längdskidor och löpning hos StiL

Längdskidor och löpning

Längdskidor och löpning är sporter för oss som tycker om att kombinera en mycket naturnära sysselsättning med att träna kroppen på ett optimalt sätt.

Längdskidor och löpning

Skid- och löpsektionen är till för alla er som har eller vill upptäcka hur roligt det är att åka skidor och att löpa. Både nybörjare, proffs, tjejer och killar är mycket välkomna på våra träning. Vi lägger större vikt på att det ska vara kul och givande, än att du ska bli en ny Gunde.

Längdskidåkning är sporten för oss alla som tycker om att kombinera en mycket naturnära sysselsättning med att träna kroppen på ett optimalt sätt. Precis som med löpning är vår "Sporthall" öppen dygnet runt, 365 dagar om året så undvik liftkön i vinter och kom och träna med oss!

Vi tränar tillsammans varje tisdag och torsdag och alla kan vara med!

Träningar

Längdskidor

Vi har träningar två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar kl 18.30 på Ormberget. Både nybörjar- och motionsgruppen samlas vid värmestugan. Vår verksamhet riktar sig till alla nivåer av skidåkning då vi delar upp alla träningar efter olika erfarenhetsnivåer. Vid kallare än -16 grader ställs träningen in.

Löpning

Vi tränar vi spänst, löpning, styrka och anpassar utefter erfarenhetsnivå. Samlingen är normalt utanför StiL tisdagar och torsdagar 18.30 och under skidsäsongen springer vi varannan tisdag. Vi löper så länge inga skidspår finns tillgängliga på Ormberget. Under sommaren har vi inga träningar.

Håll utkik Facebook

Håll utkik på vår facebooksida för information inför varje träning.

Image link
Image link

Uthyrning

Uthyrningsbutiken drivs tillsammans med StiL frilufts och är öppen på torsdagar mellan klockan 16.30-18.00. Vi hjälper dig att välja ut rätt storlek på stavar, pjäxor och skidor. Ska du hyra flera par skidor kan du få låna ett skidfodral. Du behöver inte boka i förväg, men om du vill vara säker på att du får rätt utrustning kan du höra av dig till oss. Vi hyr ut till större del klassiska skidpaket, men det finns enstaka skatepaket. Uthyrning ligger placerad på våningen ovanför StiLs reception.

Hur väljer vi ut utrustning?

Skidorna väljs utefter vikt och pjäxor efter din skostorlek. Stavarnas längd väljs ut genom att multiplicera din kroppslängd med en förbestämd faktor, se följande:

Uthyrningsbutiken

Paketen hyrs ut enligt följande:
 • 1 dygn
  Skatepaket 200kr
  Klassiskt paket 200kr
 • Helghyra (Tors-Mån)
  Skatepaket 300kr
  Klassiskt paket 300kr
 • Veckohyra (Tors-Ons)
  Skatepaket 400kr
  Klassiskt paket 400kr

Vill du hyra ut över en annan dag eller period kan du höra av dig till oss så kan vi lösa det.

Sektionsledare

Man bör träna med StiL längdskidor för att, well, let's face it, har man ett gymkort så är det gratis. Det är en bra gemenskap och man får knyta träningskontakter. Vi har alla olika bakgrunder inom längdåkning och vi gör det endast för att det är kul. Alla är välkomna oavsett nivå, vi gör vårt bästa för att hjälpa alla.

Ordförande - Zackarias

Zacke är 23 år gammal och kommer från Dalarna. Han har tävlingsbakgrund som skidåkare men föredrar nu för tiden lugna pass i solen!

Ekonomiansvarig - Nils

Kommer snart!

Markandsföring - Maja

Maja axlar rollen som sektionens influencer och styr spakarna på Instagram och Facebook. Hon har läst fysioterapeutprogrammet och började åka skidor när hon flyttade upp hit till Luleå från Stockholm. Hon fick minst sagt blodad tand och fritiden spenderas helst på Ormberget på långpass, med goda vänner och fika såklart!

Eventansvarig - Sofia

Sofia pluggar sitt andra år på civilingenjör arkitektur. Hon är 23 år och kommer från Borlänge. Skidbakgrunden sträcker sig till barnsben och hon har tävlat på skidor så länge hon kan minnas. Gymnasiet spenderade hon i Mora på Mora skidgymnasium. Hon har även orienterat i sina dagar och därav även en del löpning. Tävlingskarriären är nu lagd på hyllan och Sofia tränar bara på skoj och när solen skiner. Hennes favoritpass är de långa skarturerna på fjället i vårsol med fikaväskan packad.

Träningansvarig -
Stor-Albin

"Stor-Albin" Johansson pluggar till Civilingenjör Industriell Ekonomi och kommer från en liten by mellan Sala och Avesta långt ner i Västmanland. Han har tävlat i längdskidor under andra halvan av sina tonår, men skidor och idrott har alltid varit en stor del av hans liv. Tävlingskarriären avslutades för några år sen och är på sin höjd en ambitös motionär idag som har fått ett ökat intresse för långlopp inom löpning, triathlon och längdskidor. Mina favoritpass har kommit att blivit olika typer av intervaller på Stakmaskin följt av bastu

Träningsansvarig - Elsa

23 år gammal från Luleå. Pluggar tredje året till sjuksköterska. Hon har en tidigare tävlingskarriär som längdåkare och har åkt skidor hela livet. Numera bara en glad motionär. Tackar såklart inte nej till långpass i solen.

Uthyrningsansvarig - Albin

"Lill-Albin" Johansson, 22 år från Timrå pluggar Civilingenjör i teknisk design. Han sökte sig upp till Luleå för natur och skidåkning både utför och på längden, men fokuset har varit på längdskidåkning där han erhåller tio års erfarenhet i branschen. Albin gillar att ta det lugnt som alla andra norrlänningar, varför glassiga distanspass i solen passar honom utmärkt och så även friåkning med skate på skare.

Uthyrningsansvarig - Jakob

Kommer snart!

Kontakta oss

Kontakta längdsektionen angående träningar, eller andra funderingar.
Vi nås på mail på langdskidor@stilsportcenter.se
samt på Facebook eller Instagram.

Dela informationen