SOMA MOVE®

- Funktionell Träning
- Rörlighet
- Styrka
- Flöde

Denna klass är dig som vill ha en atletisk och utmanande fysträning. Du arbetar med kroppen som motstånd och med underlaget som ditt redskap. Klassen är svettig men samtidigt mjuk och tillgänglig för alla.

Somamove har vuxit fram genom en strävan mot att förstå kroppens funktionella konstruktion och hur den konstruktionen ska användas i rörelse. Klassen består av ett oavbrutet flöde av olika rörelsemönster där du samtidigt tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans. Somamove kan beskrivas som en blandning av yoga och funktionell träning.

Flöda genom starka vackra rörelser. Rör dig barfota mot underlaget. Andas i harmoni med din kropp. Var fri från tankar. Låt svetten droppa på mattan. Känn dig kraftfull och graciös.

Nytta / Fördelar

Regelbunden träning kommer att få dig att känna dig starkare, uthålligare, smidigare och stärkt både fysiskt och mentalt.

Om klasserna

Soma move bygger på förkoreograferade releaser som släpps med jämna mellanrum. Instruktören kommer under terminens gång att växla mellan de olika releaserna.

Om sal & material

Vi kör klasserna i Lilla salen och Sal 2. Yogamattor finns att låna.

Bokning

Somamove bokas via webben eller via appen. Om det finns lediga platser så går det även bra med drop-in. Biljetten hämtas i bokningsstationen i receptionen. Bokade platser hämtas ut 10 minuter före utsatt starttid.

Tänkvärt

Somamove genomförs med fördel barfota och det är överraskande svettigt. Yogamattor finns att låna.

Rörlighet
Styrka
Kondition
Koordination
Hopp

Innehåll / Moment

Programmet består huvudsakligen av flytande rörelser som utförs i takt med andningen och musiken och bygger både uthållighet, styrka och balans.