CYKEL

- Kondition
- Intervaller
- Cykel
- Wattbaserad Träning

Cykling är ett enkelt, effektivt och roligt sätt att träna kondition. Med hjälp av våra wattcyklar kan vi arbeta mer effektivt och lätt med motståndet.

Nytta / Fördelar

Passar dig som vill köra konditionsträning i grupp och intervallform.

Om klasserna

Instruktören skapar sin egen banprofil där du rycks med av taktfast musik och intensiva intervaller.

Siffran 30/45/60 anger klassens längd i minuter.

Om sal & material

Passen körs i Cykelsalen och vi använder oss av wattcyklar. Cykling passar alla oavsett ålder och träningsbakgrund. Motståndet bestämmer du själv genom att vrida upp eller ned vredet på cykeln. Vi använder

Bokning

Passet kan bokas via webben. Om det finns lediga platser så går det även bra med drop-in. Biljetten hämtas i bokningsstationen i receptionen eller vid slussingången. Bokade platser hämtas ut 10 minuter före utsatt starttid.

Tänkvärt

Var i god tid om du testar passet för första gången, ca 10 minuter innan så att instruktören kan hjälpa dig med inställningar. Använd träningsskor ämnade för inomhusträning alternativt cykelskor med SPD-clips.

Klasserna som är 30 min innehåller ingen gemensam nedvarvning eller stretch. Kombinera gärna med Les Mills CORE som ligger i anslutning till Cykel 30.

Ta gärna med handduk samt vattenflaska då du garanterat kommer att bli svettig!

Rörlighet
Styrka
Kondition
Koordination
Hopp

Innehåll / Moment

Vi guidar dig genom passet med hjälp av "Coach by Color" ett system som visar olika watt- (intensitet) zoner på ett enkelt sätt genom att cykelns display ändrar färg då du ligger i aktuell zon. Zonerna beräknas utifrån ett FTP-värde, som du får fram genom att ange aktivitetsnivå och vikt (standardvärde) eller genom att göra ett FTP-test. Dessa test lägger vi ut i schemat regelbundet var annan månad.