LULEÅS BREDASTE UTBUD AV TRÄNING - FÖR ALLA!

RESOR & TURER

Varje läsår arrangerar vi minst tio tillfällen för skid- och snowboardåkning.

Resor & Turer

Varje läsår arrangerar vi minst tio tillfällen för skid- och snowboardåkning. Med utgångspunkt från universitetet reser vi med buss till skidorter från Åre och norrut. Helst norrut. Vi gillar Norrbotten och bästa skidåkningen finns norr om polcirkeln!

Dundret

Först ut i år har vi den gamla godingen Dundret!

Efter några års uppehåll ska vi äntligen tillbaka och utforska vad denna svenska skidort har att erbjuda på försäsongen. Med en två dagars resa hoppas vi på bra snö och spricker det upp har man chansen att se hela 9% av Sveriges yta! Packar du ner kikaren kan du kanske se till toppen av Kebnekaise. Vi vill även slå ett slag för Åke på Toppen, en mysig stuga att vila sina trötta försäsongsben i.

Med en fallhöjd på 350m och nio nedfarter finns de något för alla. Efter första dagen sover vi en natt på fjällhemmet, där man kan basta, äta mat på närliggande restaurangen eller umgås med vänner. Dagen efter är de ski-out och du åker skidor ända fram tills bussen avgår hemåt.
Hoppas att vi ses på säsongen första skidresa!

Antal pister: 12
Antal liftar: 5
Fallhöjd: 350 m
Park: Ja

När?
5 – 6 december

Pris:
– Medlem med StiLkort: 1600 SEK*
– Övriga: 1800 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Bussresa tur och retur
– Två dagars liftkort
– En natts boende

Reseansvariga

Kittelfjäll

Välkomna till Kittelfjäll!

I Mars styr vi återigen bussen till det lilla skidmeckat och paradiset, Kittelfjäll, beläget i västerbottniska fjällvärlden. Sveriges svar på Japan, helt klart. Kittelfjäll erbjuder fantastisk skidåkning i olika tappningar; allt ifrån pistade nedfarter, raviner, skogsåkning, kalfjäll, dropp, hopp, toppturs möjligheter och offpist-åk i mängder. Ta någon av de två liftarna Jan-Express eller Hotell-liften upp och vägen ned bestämmer du själv.

När benen börjar bli trötta eller pjäxorna ömmar, så finns Toppstugan som en räddare i nöden. Med en sagolik utsikt kan man efter väder och vind sitta inomhus eller ute på terrassen och avnjuta en kopp varm choklad. Finns det krafter kvar efter en dag i backen, erbjuder Hotellet en fullbordad afterski - ett roligt avslut på skiddagen. MEN såklart får du och vännerna inte glömma att varva ned skiddagen med en bastu.

Vi hoppas på en favorit i repris från förra året, grymt häng och gemenskap, härlig skidåkning och pepp.

Antal pister: 42
Antal liftar: 4
Fallhöjd: 800 m
Park: Ja

När?
10 – 13 mars

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3050 SEK*
– Övriga: 3250 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Bussresa tur och retur
– Tre dagars liftkort
– Tre nätters boende
– Frukost
– Lakan & handduk
– Slutstäd

Reseansvariga

Levi

Hyvää päivää!

Ja taas mennään, nu åker vi!

Det kanske var länge sen du tog dig utanför Sveriges gränser. Häng med oss till Levi så ser vi till att det blir dags igen! Det har viskats om att Alpina återigen ska ner för de finländska backarna, och ryktena stämmer. Vi tar oss 170 kilometer norr om polcirkeln en bit in i Finlands skogar, mot en av nordens mest snösäkra skidorter. Levi har med deras 43 pister, 2500 meter i backlängd och hela fyra olika parker de perfekta förutsättningarna för fet skidåkning oavsett skicklighetsgrad och skidnisch.

Att åka med oss till Levi är perfekt för dig som vill ha lite variation på skidåkningen. Ena dagen kanske du vill slakta pisten för att senare skicka det i parken. Efter att du åkt en hel dag kan man alltid fortsätta i afterskin till melodin av Lordis “Hard Rock Hallelujah” för att sen avsluta kvällen på finsk manéer, med ett redigt bastubad. Tulla mukaan, häng med!

Valla skidorna, packa väskorna och häng med oss till Levi för härlig skidåkning och gött häng!

Antal pister: 45
Antal liftar: 27
Fallhöjd: 325 m
Park: Ja

När?
7 – 10 april

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3500 SEK*
– Övriga: 3700 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Bussresa tur och retur
– Tre dagars liftkort
– Tre nätters boende
– Lakan & handduk
– Slutstäd

Reseansvariga

Riksgränsen

Åka skidor på kallsnö i början av maj?

I Riksgränsen är allt möjligt när det kommer till extraordinära väder- och snöförhållanden. Just därför är Riksgränsen Sveriges svar på Alperna - med de absolut mest fantastiska vyerna, skidåkning i toppklass och sjuka mängder snö, säger det sitt. I slutet av april förra året hade Gränsen hela 6 meter vitt guld.

En bra dag finns det ingen annan skidort i Skandinavien som kan matcha den åkning man får i Gränsen, som mestadels består av storslagen, lättillgänglig offpist. Kanske just därför NM i extremskidåkning anordnas där varje år. Det finns även ett brett utbud av fina pister som ger plats för alla åkare, oavsett bakgrund!

Passa på att vandra upp på Nordals och njut av vyerna, ta ditt livs åk nerför Sadeln eller Branten och parkera skidorna vid Nordalsköket och käka Sveriges fjälligaste burgare.

Efter en härlig dag laddar vi om till afterski på pelikanhyllan gött snack och go’ musik.

Antal pister: 31
Antal liftar: 6
Fallhöjd: 387 m
Park: Nej

När?
29 april – 2 maj

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3700 SEK*
– Övriga: 3900 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Bussresa tur och retur
– Tre dagars liftkort
– Tre nätters boende

Reseansvariga

Tre Toppar

Earn your turns! Följ med på vyernas resa - Tre Toppar.

Åk skidor med utsikt över Tjuonavagge (lapporten), storslagna bergsmassiv och glittrande fjordar. Ta skidorna på ryggen för att uppleva Narvik, Riksgränsen och Abisko till fullo, eller luta dig tillbaka och njut av aprilvädret som ofta bjuder på fina soldagar och bra snöförhållande. Om vädret inte är med oss så har vi ett ess i rockärmen, Björkliden.

Ta tillfället i akt att planera dagens åk på den gemensamma morgonbussen till dagens utvalda skidort. Kärleken till snön, berget och skidåkaren har aldrig varit starkare. Vi bor i lugna Abisko med idyllisk utsikt över Lapporten. Här vilar vi ömma ben efter fartfyllda timmar på fjället och i backarna.

Missa inte möjligheten att följa med på denna resa med stor potential att skapa minnen att ha med sig resten av livet.

PS. Det finns faktiskt lift...

Antal backar:
– Gränsen: 17
– Narvik: 14
– Noulja: 1

Antal liftar: 
– Gränsen: 6
– Narvik: 6
– Noulja: 1

Fallhöjd:
– Gränsen: 387
– Narvik: 806
– Noulja: 500

Park: Nej

När?
31 mars – 3 april

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3100 SEK*
– Övriga: 3300 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Bussresa tur och retur
– Tre dagars liftkort i olika system
– Tre nätters boende i stugor

Reseansvariga

Hemavan

Med en riktigt klassisk skidort på agendan styr vi bussen mot Hemavan!

Hemavan en av norra Sveriges största skidort. Här hittar man 10 liftar, 29 nedfarter i alla olika färger. Finns även både park och skicrossbana. Så här finns det åkning för nybörjare såväl som mer rutinerade åkare.

Om inte 665 meters fallhöjd räcker, är det bara att huda på och fortsätta upp för berget från den sista liftstationen. Här kan ni ta sikte mot Kobåset som bjuder en härlig offpiståkning för olika nivåer.

Vi bor i flerbäddslägenheter med självhushåll nära backen, så det finns ingen ursäkt för att inte vara först i liften när backen öppnar!

Antal pister: 29
Antal liftar: 10
Fallhöjd: 1135 m

När?
24 – 27 februari

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3100 SEK*
– Övriga: 3300 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Buss tur och retur
– Tre dagars liftkort
– Tre nätters boende

Reseansvariga

Åre

Vi kör en favorit i repris och åker återigen till Åre under student Skiiweek!

Antal pister: 51
Antal liftar: 22
Fallhöjd: 1274 m
Park: Ja

Åre är en folkkär skidort som lockat många besökare genom åren för sin mång facilitet, här hittar du alltid något efter din egna förmåga och smak; allt ifrån långa piståk, offpiståkning till feta lines i parken eller fjällnära naturupplevelser.

Utöver skidåkningen erbjuder Åre en mängd av aktiviteter. Åk direkt från backen till någon av byns Aprés-ski:s för något värmande, strosa runt i butikerna eller varför inte stanna upp för en fika på Åre bageri eller Gräddan. Inför kvällen och natten finns mängder av restauranger och barer att utforska. Under Skiiweek är byn full av studenter från andra universitet runt om i Sverige och fullt ös hela dagen och natten utlovas. Utöver Åres vanliga utbud så hålls massor med roliga evenemang för oss som är med på Skiweek. 

Om inte detta var gott nog så kommer även I- sektionen att anordna en sittning i riktig skiiweek anda! Passa på att köpa biljetter till denna vid Skiyran.

När?
15 – 20 januari

Pris:
– Medlem med StiLkort: 3900 SEK*
– Övriga: 4100 SEK
Obs! Rabatter dras vid slutet av betalningen.

Vad ingår?
– Buss tur och retur
– Fem dagars liftkort
– Tre nätters boende
– Skiweekend-band
– Slutstädning

Reseansvariga

EnglishSwedish